KSIĘGARNIA INTERNETOWA KSIĄŻKI TECHNICZNE
  Start » Katalog » UNIA EUROPEJSKA, ŚRODKI UNIJNE » Moje konto  |  Koszyk  |  Zamówienie  |  Szukaj   
Szukaj
 

Wpisz szukany produkt.
Wyszukiwanie zaawansowane
Kategorie
AUTOMATYKA (1)
BHP, HACCP, PIERWSZA POMOC (145)
BIOINŻYNIERIA (3)
BIOLOGIA (1)
BUDOWNICTWO (30)
CHEMIA (2)
CHŁODNICTWO I KLIMATYZACJA (6)
EDUKACJA I OŚWIATA (29)
EKONOMIA, GOSPODARKA, BIZNES (355)
ELEKTRYKA, ELEKTRONIKA I TELEKOM (27)
GEODEZJA (38)
GEOLOGIA (3)
GÓRNICTWO (3)
GRY I PROGRAMY EDUKACYJNE (23)
INFORMATYKA (73)
INNE (4)
KALENDARZE (10)
LITERATURA, KULTURA, POWIEŚĆ (3)
LOGISTYKA I MAGAZYNOWANIE (5)
MATEMATYKA (3)
MECHANIKA (4)
MEDYCYNA I DIETETYKA (20)
POMOC SPOŁECZNA (7)
PRAWO (162)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY (8)
PRZYRODA I EKOLOGIA (8)
SŁOWNIKI, JĘZYKI OBCE (31)
TECHNIKA (2)
TRANSPORT I MOTORYZACJA (16)
TURYSTYKA I HOTELARSTWO (1)
UNIA EUROPEJSKA, ŚRODKI UNIJNE (14)

wszystkie książki
Wydawnictwa
Kontakt
mail:
hurtownia@tanitom.pl


Gadu-Gadu: 5325293
Napisz do nas !

tel./faks 12 413 56 40
w godzinach od
Pon - Pt 9.00 - 16.00
Sob 9.00 - 13.00


siedziba firmy - Kraków
Informacje
REGULAMIN
Jak skutecznie szukać ?
F.A.Q.
Informacje dla Klienta
KOSZT WYSYŁKI
O nas
monitorownie wysyłki
wygeneruj druk wpłaty
Korzystanie z serwisu
Poczta Polska
paczkomaty 24/7
przelewy24
UPS
Bestsellery
01.Wyodrębniona ewidencja operacji w projektach finansowanych ze środków unijnych z wzorcowym planem kont
02.Instrukcja obiegu i archiwizowania dokumentów księgowych związanych z realizacją projektów unijnych (z suplementem elektronicznym)
03.Jak prawidłowo rozliczyć projekt realizowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki?
04.Koordynator projektu - instruktaż skutecznego zarządzania projektami unijnymi z suplementem elektronicznym do monitoringu zadań
05.Audyt projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej
06.Jak prawidłowo rozliczyć projekt realizowany w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka?
07.Kwalifikowalność wydatków w krajowych programach operacyjnych, czyli które wydatki i na jakich zasadach są zwracane
08.Dotacje unijne, subwencje i inne dopłaty w podatku od towarów i usług - wyjaśnienia z przykładami
09.Jak uniknąć zwrotu nieprawidłowo wydatkowanych środków unijnych - Grzegorz Karwatowicz
10.Kwalifikowalność wydatków w krajowych programach operacyjnych
Opinie o tanitom.pl
opinie
Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP 58.80zł

Jolanta Kowalska, Ewa Majewska, Mieczysław W. Obiedziński, Marek R. Zadernowski

Wydawnictwo: ODDK - Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Symbol:  HAC138
ISBN: 83-74262-60-5
Wydanie: 2006
278 str. B5

 

Opis

(E.G.)

W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być z niezgodne z ich zapisami.
Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku.
Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.

Jolanta Kowalska (dr inż.) jest z wykształcenia technologiem żywności, absolwentem SGGW. Obecnie jest pracownikiem Zakładu Oceny Jakości Żywności, Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, Wydział Technologii Żywności SGGW na stanowisku adiunkta. Specjalizuje się w badaniach dotyczących wytwarzania produktów kakaowych instant oraz analizą zafałszowań tłuszczu kakaowego w produktach czekoladowych. Prowadzi wykłady na Wydziale Technologii Żywności SGGW z zakresu systemów zarządzania jakością. Jest autorem lub współautorem 15 publikacji naukowych. Ukończyła szkolenie z zakresu systemów zarządzania jakością, akredytacji laboratoriów oraz audytu wewnętrznego.

Ewa Majewska (dr inż.) jest z wykształcenia technologiem żywności, absolwentem SGGW. Obecnie jest pracownikiem Zakładu Oceny Jakości Żywności, Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, Wydział Technologii Żywności SGGW na stanowisku adiunkta. Specjalizuje się w badaniach składników biologicznie czynnych w miodach. Prowadzi wykłady na Wydziale Technologii Żywności SGGW z zakresu prawa żywnościowego. Jest autorem lub współautorem 15 publikacji naukowych. Ukończyła szkolenie z zakresu akredytacji laboratoriów oraz audytu wewnętrznego.

Mieczysław W. Obiedziński (dr hab. inż. profesor nadzwyczajny SGGW) jest z wykształcenia technologiem żywności, absolwent SGGW; Obecnie kierownik Zakładu Oceny Jakości Żywności, Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, Wydział Technologii Żywności SGGW.; specjalizuje się w badaniach nad pozostałościami i zanieczyszczeniami chemicznymi w łańcuchu żywnościowym i żywności; w 1977 odbył staż naukowy w Massachusetts Institute of Technology w USA, a w latach 1981-1982 prowadził badania w M.I.T. nad biomarkerami kontaminantów środowiskowych i żywności. W latach 1986 - 1989 pracownik Światowej Organizacji ds. Rolnictwa - FAO jako odpowiedzialny za szkolenia i programy badawczo - wdrożeniowe w Afryce w zakresie technologii mięsa; w latach 1991 - 2003 konsultant i ekspert w projektach dostosowawczych Polski do wstąpienia do Unii Europejskiej (PHARE); od 9 lat prowadzi wykłady na Wydziale Technologii Żywności SGGW. Jest autorem lub współautorem ponad 100 publikacji, w tym opracowań i ekspertyz związanych z prawem żywnościowym Unii Europejskiej.

Marek R. Zadernowski (mgr inż.) - ukończył Wydział Nauki o Żywności na Uniwersytecie Warmińsko - Mazurskim w Olsztynie. Jest z wykształcenia technologiem żywności i żywienia, specjalistą z zakresu kontroli i zarządzania jakością. Od 1999 roku jest członkiem Królewskiego Instytutu Zdrowia i Higieny w Wielkiej Brytanii. Od ośmiu lat jest konsultantem i właścicielem firmy specjalizującej się we wdrażaniu systemów GMP, GHP, GLP, HACCP, QACP, ISO 9001:2000 oraz systemów śledzenia wstecznego produktów w przemyśle spożywczym i rolnictwie. Prowadzi szkolenia oraz wdrożenia w zakresie systemów zapewnienia i zarządzania jakością. Jest audytorem systemów GMP, GHP, HACCP i ISO 9001:2000. Dodatkowo prowadzi badania naukowe w zakresie systemów zapewnienia i zarządzania jakością w agrobiznesie i przemyśle spożywczym. Jest autorem lub współautorem ponad dwudziestu publikacji w tym czterech książek o tematyce związanej z zapewnieniem i zarządzaniem jakością.



Spis treści:

  1. Ogólny opis i kierunki rozwoju systemów zarządzania jakością
  2. Strategia bezpieczeństwa żywności w unii europejskiej
  3. GMP, GHP i HACCP w zakładach przemysłu spożywczego – wybrane problemy
  4. Praktyczne wdrażanie systemów zapewnienia jakości zgodnie z nowymi regulacjami UE 47
    1. Wdrażanie GMP i GHP w świetle nowych wymagań UE
    2. Wdrażanie HACCP w świetle nowych wymagań UE
  5. Literatura
  6. Teksty rozporządzeń
ROZPORZĄDZENIE 178/2002 73
ROZPORZĄDZENIE 178/2002 (ERRATA)
ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 1642/2003 (zmiana)
ROZPORZĄDZENIE 852/2004
ROZPORZĄDZENIE 853/2004
ROZPORZADZENIE 854/2004
ROZPORZĄDZENIE 882/2004

Ceny podane na naszej stronie są cenami brutto(zawierają podatek VAT)
Data dodania produktu: 14 czerwiec 2010.
Napisz opinie / recenzje
Koszyk więcej
...jest pusty
Informacje
E-mail

Hasło


Nowy klient?
Zapomniałeś hasła?

Twój adres IP to:
54.211.219.20
Informacje o wydawcy
Inne produkty
Informowanie o produktach więcej
Informowanie o produktachopinia, recenzja Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP
Nowości więcej
Sprawozdanie finansowe za 2014 rok - państwowych i samorządowych jednostek budżetowych - samorządowych zakładów budżetowych - jednostek samorządu terytorialnego
Sprawozdanie finansowe za 2014 rok - państwowych i samorządowych jednostek budżetowych - samorządowych zakładów budżetowych - jednostek samorządu terytorialnego
144.00zł
Powiedz znajomemu
 

Powiedz o tym produkcie swoim znajomym
Recenzje więcej
Napisz opinie / recenzjeNapisz recenzję tego produktu!
>>> Strony <<<
polecane
księgarnia internetowa
 Reklamy

*Wszystkie ceny produktów podane na naszej stronie zawierają podatek VAT

Hurtownia TANITOM.PL ul. Moniuszki 25, 31-523 Kraków
REGON: 350163194 NIP: 676-123-96-28 nr rach. bankowego: mBank S.A. 52 1140 2004 0000 3302 7516 4224

Copyright © 2003 osCommerce Powered by osCommerce modified by xmarkusx